Events Calendar

Previous month Previous day Next day Next month
By Year By Month By Week Today Search Jump to month
Koronavirus -info til medlemmer
From Sunday 15 March 2020
To Tuesday 31 March 2020
Hits : 162
by Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

OPPDATERES FORTLØPENDE

 

NFPT ber medlemmer ta smittevern svært alvorlig. Alle praktiserende psykosynteseterapeuter plikter til en hver tid å holde seg oppdatert på de nasjonale retningslinjene som blir gitt av Helsedirektoratet: https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/koronavirus

 

 

Helsedirektoratet har fra 16.3.20 vedtatt å stenge flere typer virksomheter, deriblant psykosynteseterapi. Så vidt vi forstår det, vil videoterapi være mulig. Gode råd for bruk av digitale verktøy i praksis finnes her: 

https://digpsyk.no/anbefalinger-av-konkrete-helseteknologiske-verktoy 

 

Se også email med retningslinjer sendt 15.3.20 samt facebook-poster på vår facebookside. Vi i NFPT vil gjøre vårt beste for å støtte og hjelpe medlemmer i denne utfordrende situasjonen, og oppfordrer også til å holde kontakt med hverandre for støtte.

 

Forøvrig følger psykosynteseterapeuter lov om alternativ behandling, og siterer følgende fra våre retningslinjer:

 

«Lov om alternativ behandling av sykdom mv (http://www.lovdata.no/all/hl-20030627-064.html) er den mest aktuelle loven for psykosynteseterapeuter fordi vi i henhold til Lov om helsepersonell §3 ikke er å regne som helsepersonell og derfor defineres som utøvere av alternativ behandling. Alle våre medlemmer oppfordres til å sette seg inn i Loven om alternativ behandling av sykdom mv. Det er viktig merke seg at loven gjelder alle psykosynteseterapeuter, også dem som ikke har registrert seg i Registeret for utøvere av alternativ behandling. Lov om alternativ behandling av sykdom mv har flere  henvisninger  sentrale deler av Lov om Helsepersonell mv. Lov om helsepersonell mv (http://www.lovdata.no/all/hl-19990702-064.html). 

 

Våre medlemmer oppfordres til å sette seg inn i Helsepersonelloven og dessuten la både de paragrafer som loven henviser til og andre aktuelle bestemmelser være norm og retningsgivende for den virksomhet de utøver.»

 

 

Du er her: Home NFPT Kalender Koronavirus -info til medlemmer